Utlovade recept!

Citron och hallonglass

Skal och saft från 1 citron
3 1/3 dl florsocker
4,5 dl vispgrädde
3 msk iskallt vatten
5 msk frysta hallon

*Tvätta citronen och riv skalet och lägg i en bunke.
* Pressa ner citronsaften och häll i florsockret. Låt sockret lösas upp!
*Vispa grädde + vatten fluffigt.
*Rör sakta ner citronsockerblandningen i grädden och blanda till sist ner bären!
*Häll i en någon lagom stor plastbytta (jag tog gamla siaglassbyttor) och låt stå i frysen minst 6 timmar!


Och till detta serveras gärna:

Schweizernötkaka


Kakan:

2 ägg
3dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 1.25 dl vetemjöl
100 100 g smält smör eller margarin

Topping:

200 g schweizernötschoklad
7 7 msk grädde
1 1 msk smör

*Vispa ägg och socker pösigt.
*Blanda ner mandeln, mjöl och smör.
*Häll i smord form med löstagbar kant, grädda i 175 grader ca 30 min.

*Smält chokladen i vattenbad.
*Rör ner grädde och smör.
*Bred ut över den avsvalnade kakan och låt stå i kylskåp tills toppingen stelnat något, färdig!
(Jag struntade i grädde och smör i toppingen, det funkade alldeles utmärkt ändå!)

Lycka till!!

Kram//E



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0