Lätt som en plätt!



Idag gjorde jag morotsplättar till lunch åt Arvid. Han var skeptisk till en början men efter lite undersökning av smak och konsistens gick det hem! Med lite feta och olivkeso och en avokado blev plättarna en lagom luch även för mig =). Här kommer receptet ifall någon av er läsare också har en bebbe som vill provsmaka!

Morotsplättar(Från 8 mån.)
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 morot
1 msk smör

Gör såhär:
Skala och riv moroten fint. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken tills smeten är slät. Blanda ner moroten och resten av mjölken. Smält smöret och rör ner det i smeten. Grädda plättarna i en plättlagg!

Perfekt att skära i bitar och låta bebben äta med fingrarna som plockmat =)

//Elin



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0